Microneedling

Werking Microneedling Therapie

Bij microneedling gebruikt de huidspecialist zeer fijne naaldjes waarmee gecontroleerd microverwondingen in de bovenste huidlaag worden aangebracht. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt.

De naaldjes maken kleine verticale kanaaltjes in de huid, die niet zichtbaar voor het blote oog, maar de huid voldoende prikkels geven om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groeifactoren en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling bespreekt uw huidspecialist het behandelplan en wordt een geschikte Solution op de huid aangebracht.De actieve werkstoffen in de solution worden door de miniscule kanaaltjes direct in de huid opgenomen. De behandeling geeft een licht ‘prikkelend’ gevoel maar is goed te verdragen. De behandeldiepte varieert van 0 mm tot 2,5 mm en is afhankelijk van de indicatie en huidconditie. De huid kan er roze/rood uitzien en is mogelijk gevoeling na de behandeling. De huid kan ook prikkelend en warm aanvoelen. De roodheid vermindert na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanhouden. Het is noodzakelijk om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met een crèmen met hoge SPF factor.

Resultaat

De huid krijgt een intensieve boost en een directe opfrissing. Het eindresultaat is niet direct zichtbaar omdat de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal weken tot aantal maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen. Voor een optimaal resultaat wordt een kuur van gemiddeld vier tot zes behandelingen aangeraden. Het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van leeftijd, huidconditie en de behandelindicatie.

Microneedling Therapie resulteert in:
  • een meer gladde en frisse huid
  • fijnere poriën
  • minder rimpels en fijne lijntjes
  • verbetering van de huidstructuur
  • vermindering van pigmentvlekken
  • vermindering van (acne)littekens
  • vervlakking van operatie- of traumatische littekens

Nazorg

De huid kan er na de behandeling rood uit zien. Dit effect kan tot enkele uren of dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een verzorgende crème of verkoelende gel verlichting geven. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, punt- bloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

Aanvullende behandelmethodes

De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met fruitzuur- chemische- en TCA-peelings.